Fiat 500 Klub Danmark

Fiat 500 Klub Danmark

forhjulsophæng og styrebolt

TeknikOprettet af Medlem nr. 787 man, januar 28, 2019 15:52:32
I gang med at renovere styrebolt-enheden, højre side. Har skiftet bøsninger, rømmet og fået det til at passe. Men så opdager jeg at hullet gennem den bevægelige del, med den lille aksel, hvor hjulet skal monteres - det hul er slidt stort og ovalt. Så styrebolten rasler rundt i hullet. Det vil naturligvis hjælpe lidt, når jeg banker låsesplitten i, men den kan alene jo ikke bære belastningen, når man får bilen på hjul og vej.
Hvad gør man så? Kan man få en ny / renoveret? Jeg er klar over at jeg kan købe en hel styreenhed renoveret, hvor det hele er lavet og klar til at montere. Men det er jo lidt tosset, når jeg allerede har renoveret det meste. Er der nogen af de mange kloge og erfarne klub-medlemmer der kan hjælpe?
martin, medlem 787


Oprettet af Medlem nr. 787 søn, februar 17, 2019 09:59:58

Hej Holger
Det har jeg ikke, og måske er det derfor at den løsning slet ikke var faldet mig ind. Det lyder som noget der er baseret på ægte erfaring med at have skidtet i hænderne - så godt!
Jeg har gang i flere muligheder, først og fremmest med bistand fra klubbens Steen Brevadt. Men hvis det ikke lykkes vil jeg prøve den med svejseklatterne.
martin, 787

Oprettet af medlem nr. 615 lør, februar 16, 2019 17:13:47

Hej Martin

Hvis du har et co2 svejseværk kan du lægge nogle svejseklatter i hullet og file hullet

til med en rundfil du må endelig ikke bruge rivallen du bruger til bøsningerne så ødelægger du skæret

Hilsen Holger


Oprettet af Medlem nr. 787 tir, januar 29, 2019 09:29:08

Hej Carsten
Tak for nyttige fif.
Men lige nu er udfordringen altså et lidt andet sted, nemlig det slidte og for store hul til styrebolten gennem spindelen.
Så jeg skal have fundet en ny eller renoveret højre spindel - hvis nogen kan hjælpe??? Jeg har kontakt til nogen i England, hvor der muligvis kan være bid, men det ville da være smartere her hjemme....
martin

Oprettet af medlem nr. 95 man, januar 28, 2019 21:50:30

hej har lige rep mine styreboldt der skal være juster chims mellem spindel og nav, den skal gå lidt stramt når den er justeret ellers slider du de ny bøsninger, den skal lige bide lidt når den er samlet ude den er smurt. Man skal bruge den rigtige str rival 15,1-15,3 ellers bliver der også for meget slup der mvh Carsten nr 95